Jeg oppgraderte til Windows 10 og skjermkortet virker ikke!

Om du ikke visste det så er Windows 10 gratis frem til slutten av juli 2016 dersom du kjører en eldre versjon av Windows og denne versjonen er gyldig. Spillindustrien går fremover, du vil vel ikke bli igjen i fortiden med et operativsystem som ikke lenger gir deg 9000 FPS i Counter-Strike? Fremtiden er her, blir du med?

I går var jeg på grillfest i en lavvo i Nordkvelde. "Hva har dette med et skjermkort å gjøre?" tenker du kanskje nå, fint lite, men innimellom pølsegrilling og øsing av potetsalat hjalp jeg en venn av meg med å oppgradere fra Windows 7 til 10. Det er jo tross alt gratis frem til slutten av juli, Windows altså, ikke pølsene og potetsalaten. Om du skulle være fysen på rimelige pølser så sjekk nærmeste Rema 1000, ønsker du deg Windows 10 så sjekk www.microsoft.com

#Overhodetikkesponset

Tilbake til saken. Oppgraderingen var desverre ingen dans på roser da Windows Update i kjent stil hadde kræsjet hinsides dens egen evne til å reparere.
Det er heldigvis ikke veldig komplisert å fikse for den gjennomsnittlige datanerd, så lenge man følger instruksjonene på https://support.microsoft.com/nb-no/kb/971058 eller betaler meg for å gjøre det.

Etter at Windows Update var reparert gikk alt som smurt, Windows 10-installasjon var en suksess og vi returnerte til bålkos i lavvoen med pølser, flintsteiker, koteletter og salater. Det skal nevnes at jeg forspiste meg kraftig og ble nevneverdig dårlig i magen, men det er en historie som passer best rundt middagsbordet til svigers på en ubstemt søndag en gang i fremtiden.

I dag fikk jeg en melding fra min nylig oppgraderte venn om at skjermkortet hans ikke lenger fungerte optimalt. Det viste seg etter en times feilsøking og forsøk på feilretting at det i noen tilfeller kan oppstå driverkonflikter ved oppgradering av Windows fra en versjon til en annen. Dette kommer av etterlatenskaper fra forrige Windows-versjon og er enkelt nok å fikse, men kanskje ikke like enkelt å diagnosere. For å rydde opp i problematikken kan du bruke et fabelaktig lite verktøy fra Guru 3D. www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html, for å fjerne samtlige rester av skjermkortdrivere. Etter dette vil du kunne reinstallere skjermkortdriverne dine uten problemer.

Happy gaming! ....og til de av dere som fortsatt er skeptiske til Windows 10, takk for at dere holder meg i arbeid med deres ubegrunnede skepsis og frykt for nye ting.

Kjekke lenker

#jegerfaktiskikkesponset #windows #skjermkort #spmg #fremtidenerher

2 kommentarer

hilde høgsnes

Jeg er ganske gammeldags, og jeg elsker windows 7 xD Har ingen planer om å oppdatere til Win 10 til jeg absolutt må :) Brukt Win 10 på jobbpcen det siste året, og selv om det var helt ok, så liker jeg enda Win 7 bedre :P Men jeg er gammeldags som sagt :)

Profile Image

Captain Clueless

hilde høgsnes: Microsoft har allerede kuttet ut sin støtte til Windows 7, så du risikerer å sitte igjen med et utdatert operativsystem og over tusen kroner fattigere om du unnlater å oppgradere før juli er omme.

Skriv en ny kommentar