Nei, du blir nok ikke utestengt fra Pokémon Go

I lys av alle ryktene om hvorvidt Niantic kommer til å utestenge deg eller ei for å spille Pokémon Go før lansering så vil jeg bare påpeke dette: Det gir overhodet ingen mening fra verken et markedsføringsmessig ståsted eller et økonomisk ståsted å utestenge dine mest ihuga tilhengere.

I tillegg så har Niantic kun seg selv å takke for ikke å ha innført en geografisk sperre i selve appen. Det er ikke spesielt vanskelig, spør en hvilken som helst systemutvikler. Meg for eksempel.

Videre til spørsmålet om hvorvidt de kommer til å faktisk utestenge deg eller ikke: Dette er det rett og slett ingen som vet. Det har hittil ikke kommet noen som helst form for offisiell uttalelse fra Niantic vedrørende dette på deres blogg, Twitter-konto eller Facebook-side. Det har heller ikke kommet noen uttalelse på Pokémon Go sin offisielle Twitter-konto. Snarere tvert imot, de skriver om hvordan de jobber på spreng med å legge til ressurser hele veien så alle kan kose seg med deres nye storsatsing. Så hva tror du? Hadde det ikke vært logisk for spillutgiveren å gi en eller annen form for bekreftelse til et nettsted som skriver noe om denne saken?

Her skriver nettstedet GamenGuide om hvordan Niantic angivelig skal ha advart de som har lastet spillet ned uloving om at de kan bli permanent utestengt. Ja vel? Hvor står dette? Ikke i noen av Niantics egne kanaler i hvertfall. Men frykt selger, så da smører de tykt på hos GamenGuide og hos et utall andre nettsteder. Jeg gidder ikke linke til GamenGuide siden de ikke gidder å inkludere kildereferanser for slike alvorlige påstander.

Min konklusjon er at du trygt kan kose deg med barndomsdrømmen, for inntil videre har Niantic fortsatt til gode å utestenge noen som helst, for ikke å snakke om å komme med noen som helst form for uttalelse om temaet utestenging.

Go catch 'em all!

#pokemongo #nianticlabs #spmg

2 kommentarer

Anders

Flott at du slår ned på slike myter. De har en tendens til å propegere noe fælt i internettets ekko kammer

Profile Image

Captain Clueless

Anders: Takk! Jeg er så lei av folk som ukritisk aksepterer påstander :( Mangel på kildekritikk avler dumskap og ignoranse.

Skriv en ny kommentar