Ikke gå glipp av The Nordic Cosplay Championship!

Hvert år arrangeres The Nordic Cosplay Championship på NärCon i Linköping, Sverige og sendes på riksdekkende svensk TV. (Hei NRK, lukk opp øynene!)

NCC er et samarbeid mellom festivalarrangører fra hele norden, med representater fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, som sammen kvalifiserer cosplayere fra sine respektive land til finalen på NärCon.

Årets finale finner sted lørdag 30. juli, kl 22:00. Om du ikke befinner deg i Sverige kan du følge showet live på http://www.svtplay.se/cosplay. Hvem vet, kanskje det blir Norge som vinner i år? Det er alltid morsommere å se NCC sammen med noen, så hvorfor ikke bli med i Banzaicons online viewing party? Ta turen innom https://www.facebook.com/groups/sencc2015/! :)

Om NCC

  • Arrangeres årlig på NärCon-festivalen i Linköping, Sverige og kringkastes på TV (Sverige) og nett-TV (resten av deltakerlandene). Ble for første gang arrangert i 2012. Igjen, lukk opp øynene NRK!
  • Deltakerne består av tre representater fra hvert av landene, kvalifisert gjennom cosplaykonkurranser på egne festivaler i de respektive landene.
  • Island sender kun én representant.
  • Inviterer til samarbeid mellom cosplaymiljøene i alle de nordiske landene: Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark.
  • Bygger broer, forståelse og vennskap mellom kulturer og mennesker.
  • Bidrar til å øke interessen for cosplay og evnen til å lage fantastiske kostymer og rekvisitter.

Personlig heier jeg på at vi også her i Norge kan få økt synlighet og forståelse for cosplay. Tenk så kult om vi kunne sett en årlig mesterskapsfinale innen cosplay på selveste statskanalen?

Hvem heier du på? Legg igjen en kommentar med din favoritt :)

#cosplay #ncc #nordiccosplaychampionship #narcon #banzaicon #torucon #metrocon #spmg #blogg

5 kommentarer
Profile Image

Kristian Greiner Ådnesen

Jeg mener å huske jeg hørte Nintendo truet cosplayere med søksmål hvis de deltok på messer med kostymene sine. Kan det stemme? Syns jeg leste noe slikt på facebooksiden til Cosplay Finnmark. Ville ikke overrasket meg uansett. Det var en tid hvor Nintendos advokater finkjemmet YouTube for Lets Play'ere som spilte spillene deres og sendte krav om opphør.

Profile Image

Captain Clueless

Kristian Greiner Ådnesen: Jeg husker innlegget du refererer til og jeg mener bastant at det bare var et rykte med opphav på en eller annen clickbait-nettside. Jeg mener innlegget ble tatt ned igjen fra siden til Cosplay Finnmark, men det husker jeg ikke for det er en stund siden.

Det henger PR-messig overhodet ikke på greip å bæsje på noen av de mest ihuga tilhengerne sine, og tenk på all den gratis reklamen! Til syvende og sist vil jeg understreke at jeg aldri fant noen troverdig kilde med uttalelser fra Nintendo selv.

Profile Image

Captain Clueless

Kristian Greiner Ådnesen: Det var forøvrig ikke min hensikt å virke så avvisende og negativ i min kommentar, sorry ;)

Profile Image

Kristian Greiner Ådnesen

Hahah, null stress.

Her var artikkelen jeg etterhvert rota meg fram til. Husket feil, viser det seg, og det var litt mer generelt og altomfattende enn som så. http://www.nerdunion.us/2016/01/25/the-cosplay-lawsuit-what-you-need-to-know/

Det det dreiet seg om var TPP, Trans Pacific Partnership. Hvis jeg forstår dette rett så er det slik at selskap som Disney kan be folk slutte å bruke designene deres hvis brukeren tjener penger på det. Er dette noe som er i effekt akkurat nå? Er det en pengepremie på disse begivenhetene?

Hva Lets Playere angikk, var dette noe jeg hørte hørte fra kjente figurer som Two Best Friends og Ben "Yahtzee" Croshaw, men klarer ikke plassere helt nøyaktig hva de sa om dette eller hvilke videoer det var.

Profile Image

Captain Clueless

Kristian Greiner Ådnesen: Ah ja, det var TPP det gjaldt. Denne avtalen er ikke i effekt ennå såvidt meg bekjent. Jeg tror jeg hadde fått det med meg...håper jeg.

Det er pengepremier på en del cosplaykonkurranser og det er også noen som lever av cosplay. I Norge er det ikke noen som lever av det annet enn Tine Marie Riis, men hun er også anerkjent av utgiverne av det hun produserer, i allefall til en viss grad. Hun har jo hatt et samarbeid med Riot Games for å nevne noen.

I utlandet finnes det flere profesjonelle cosplayere, og i en del tilfeller lager disse faktisk cosplay på bestilling fra utgivere.

Det er helt sikkert noen der ute som gjør penger på å lage cosplay fra Disney eller andre ting, og det kan godt hende Disney vil slå ned på dette, det spørs litt på hvilket image de vil ha utad. Jeg syns det er dårlig gjort å skulle jakte ned sine mest ihuga tilhengere, da ville jeg heller forsøkt å inngå et samarneid med den aktuelle cosplayeren.

Når det gjelder Lets Play-fenomenet på YouTube så vet jeg ikke hva jeg mener for å være ærlig. Det er jo god reklame å la noen vise frem spillet de på YouTube, spesielt om de får en del visninger. Her ville jeg heller forsøkt å inngå et samarbeid fremfor å bedrive heksejakt.

Jeg er veldig diplomatisk av meg og vil gjerne gjøre noe som begge parter kan være fornøyde med. Jeg forutsetter da, litt naivt kanskje, at ingen av partene er fullstendig urimelige.

Dette er i allefall sånn jeg ser saken.

Skriv en ny kommentar