Harry Potter og den forbanna ungen

Dette er hæren fløtte meg det dummeste jeg noensinne har lest.

Mange utsalgssteder har denne sommeren annonsert at den nye Messias er underveis i form av "den åttende boka i Harry Potter-serien". Med en nese for detaljer som ikke engang kan måle seg med ei middels stor lecablokk har de annonsert i det vide og det brede om J.K. Rowlings comeback.

Har de egentlig undersøkt hva det faktisk er de har satt seg opp til å omsette? Dette er såvisst ingen ny roman i sagaen om gutten med arret, men et arbeidsmanuskript fra et teaterstykke, innbundet i en frekk forkledning som Storeulv virkelig kunne lært mye av. Det er forsåvidt ikke noe galt i å gi ut et manuskript i bokformat, spesielt ikke med tanke på hvor intelligent det er forretningsmessig og at dette er noe samlere vil verdsette. Hadde jeg vært en multimillionærforfatter så hadde jeg naturligvis gjort akkurat det samme.

Tilbake til boka. Jeg leste herligheten fra perm til perm på en flytur på 3 timer og 15 minutter fra Torp til Tromsø i dag, verket er lettlest og dette drar på ingen måte kredibiliteten i tvil. Det sørger innholdet for fullstendig på egenhånd.

Dette manuskriptet starter et par minutter i forkant av der sagaen om Harry Potter sluttet, rett før heltenes avkom skal til å bestige Galtvortekspressen. Foreløpig ser ikke dette katastrofalt ut, vi tørker svetten og forsøker å pakke bekymringene for knuste forventninger litt bort. Gid de kunne holdt seg der, men det har vi ikke fortjent.

Med det ene plotthullet etter det andre, tidsreising i hytt og pine, 17. mai for Voldemort og en dialog som overhodet ikke engag minner om J.K. Rowlings pennestørk er denne såkalte boken intet annet enn en fantastisk fiasko. Aldri i mitt liv har jeg opplevd et dårligere masket forsøk på å melke et konsept for mere penger enn da jeg leste Harry Potter og den forbanna ungen, som herved bør bli manuskriptets offisielle tittel.

Jeg kunne skrevet mange lange avsnitt om hvordan dette manuskriptet ga meg fantomhemorider, brekningstrang og ønsker om å klemme fingeren min i døra, men det er rett og slett ikke fortjent.

Oppsummert handler manuskriptet om hvordan despoten Harry fullstendig ødelegger sitt forhold til en av sine sønner, som deretter reiser tilbake i tiden fordi han tror det kan bidra til å få et bedre forhold til sin far. Når det viser seg å gå galt i form av at en av deres beste venner aldri blir født, så reiser de tilbake en gang til. Denne gangen resulterer det hele i at mørket tar over og de oppretter en 17. mai for Voldemort. Men vent, det blir bedre! Oppi det hele har Voldemort og en av hans trofaste groupies fått ei datter, som reiser frem og tilbake i tid for å finne pappa og gjenopprette verden slik hun mener den burde være. Daddy issues all around.

Det er ikke noe ved denne boken som en gang lukter svakt av Harry Potter. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg påstått dette var en et flaut forsøk på fan fiction. Er du fortsatt ikke overbevist om at dette ikke engang burde tas i med ildtang, så for guds skyld, dra din smukke stjert til nærmeste bokutsalg og skaff deg denne opptenningsveden sporenstreks.

Jeg sjekket faktisk kalenderen, men det var ikke første april.

Har du lest jævelskapen? Hva syntes du, fant du ut hvem den forbanna ungen var? Legg igjen en kommentar hvor du forteller meg hvor forbanna teit du syns jeg er!

En illustrasjon av hvordan jeg følte meg i etterkant av denne opplevelsen

#harrypotter #blogg #bokanmeldelse #thecursedchild #denforbannaungen

6 kommentarer
Profile Image

Kristian Greiner Ådnesen

Sett vekk i fra at dette er en artig anmeldelse - Yo, hva faen? Er du i Tromsø? Jeg bor her. Hit me up, fam.

Profile Image

Captain Clueless

Kristian Greiner Ådnesen: Jeg er på Skjervøy og besøker besøker familie. Jeg skal tilbake til Tromsø på søndag for å fly ned til Torp. Vet ikke helt når på dagen jeg kommer fram, men jeg kan jo gi lyd fra meg ;)

Alex Larsen =3

Ja jeg syntes du er teit. Jeg syntes boka var fantastisk. Men det handlet ikke om at Albus Severus Potter skulle endre forholde med faren sin.

Men at han overhørte samtalen med sin far og Herr.Diggory. og Harry sa nei til Diggory at han kunne få tilbake Cedric fordi han viste hva konsekvensene var og hvor risikabelt det var å redde en person med en Time - turner.

Men dette tenkte ikke Albus Severus på i det hele tatt. Og jeg syntes det er fantastisk Hvordan Albus Severus kom i Slytherin og faktisk ble venn med Malfoy gutten.

Og hvordan forholdene var og slikt.

Jeg er en HP fan selv uansett om det ikke var helt i din forventning, men jeg likte den og lagde min egen kino i mitt hode når jeg leste dette her, uansett om dette ikke helt var som de andre bøkene, men at J.K faktisk skrev en historie 19 år senere bok om hvilket hus barna dems kom i og at Voldemort faktisk hadde et barn som jeg faktisk tenkte meg at han hadde og at det skapte litt problemer også. .

Profile Image

Captain Clueless

Alex Larsen =3: Hver sin lyst! :) Godt å høre at du likte den!

Elma

Enorm Harry Potter fan, minimalt gira for denne såkalte "boka." Kunne godt tenkt meg å sett selve skuespillet, som visstnok har fått veldig bra kritikk, men å lese et manuskript med (etter hva jeg har hørt) tynn story bare fordi det står "Harry Potter" på den, altså, jeg står helst over. Jeg leser for Rowlings dyktige skriving, ikke for, vel, dette. Men for all del, det er vel smak og behag, kritiserer ingen for å kjøpe boka. Men jeg kommer neppe til å bruke tid og definitivt ikke penger for å lese den, og det virker ikke som at jeg går glipp av stort

Hege

Jeg har ikke lest manuskriptet, men jeg har sett preview av stykket i London og det var intet mindre enn magisk.

Skriv en ny kommentar