Spill hva som helst uten mus og tastatur

Å være nerd med tennisalbue er som å være løve med gebiss, men det er i grunn ikke så ille så lenge gebisset ikke er laget av kryssfinér og skolelim. Mitt metaforiske gebiss er helt fantastisk og heter Xpadder. Mer om det snart.

Blizzard har i disse dager lansert atter en utvidelsespakke, denne gangen er Burning Legion på fremmarsj (igjen) og de mest ihuga lore-fantastene (ikke til forveksling med lår, journ.anm) spekulerer i hvorvidt dette kanskje er den siste utvidelsespakken. Det har ikke vært min største bekymring hittil, for jeg har over en lengre periode hatt tennisalbue, eller musearm som det også heter. Cue allverdens musevitser. Bare prøv, jeg har hørt de fleste.

Min bekymring har dreid seg om hvordan jeg med min tennisalbue skal klare å spille dette, når jeg ikke orker å bruke høyremus og jeg ikke aner hvordan jeg skal klare å spille med en venstremus. I all min oppfinnsomhet tenkte jeg, "hvorfor ikke spille det med håndkontroller?" - Det er jo tross alt noen der ute som har rundet Dark Souls 3 med et trommesett tilhørende Guitar Hero, da kan vel jeg klare å spille WoW med en Xbox 360-kontroller. På tide å gjøre litt research.

Et kjapt Google-søk viste at dette absolutt gikk an, og at man til og med kunne gjøre det med nogenlunde suksess også i endgame. Løsningen skulle vise seg å være et lite program kalt Xpadder. Det er rett og slett ikke noe mere enn et program som lar deg mappe alle mulige tastatur- og mushendelser til knappene på din valgfrie håndkontroller. Det er utviklet av en herremann ved navn Jonathan, koster kun 6 engelske pund og fungerer utmerket på Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista og XP. Alle fremtidige oppgraderinger er gratis kan Jonathan informere oss om. Ypperlig.

Xpadder krever at du har litt mere enn sagflis og bomull mellom ørene, men er ikke overdådig komplisert. Det krever i tillegg at du planlegger litt for hvilke tastekombinasjoner du vil bruke, men om du bruker ca et kvarter på å tenke gjennom dette så kommer du til å kunne spille både World of Warcraft og andre MMORPG-spill i all sin pomp og prakt. Etter at du har kjørt "Detect" for alle hendelser din håndkontroller kan utføre, så er du klar til å utføre selve mappingen av kontroller og taster. Det ser omtrent slik ut:

Dette bildet viser mitt Xpadder-oppsett.

  • Left Stick (helt til venstre i bildet) er bundet til WASD. Dette gjør meg i stand til å bevege min karakter akkurat slik som tastaturspillere kan med sine.
  • Left Stick trykket inn er bundet til venstre museklikk.
  • Right Stick (helt til høyre i bildet) er bundet til til musepekeren. Dette gir meg full kontroll over karakter og kameravinkling.
  • Right Stick trykket inn er bundet til apostrof-tasten for å aktivere autorun. Dette gjør at jeg unngår unødig belastning av venstre tommel og arm.
  • Dpad-en er bundet til musepekeren for å kunne gjøre presisjonsbevegelser siden man ikke blir verdensmester i å bruke Right Stick på en dag. Når jeg blir flinkere til det, så kommer jeg til å ofre dpad-en til fire andre taster.
  • Fargeknappe på kontrolleren min er satt opp som følger: A = 1, X = 2, Y = 3 og B = 4. Disse tilsvarer de fire første ferdighetene på actionbar-en in-game.
  • Left Bumper (LB) er bundet til Shift, dette åpner for fire nye taster dersom jeg kombinerer LB og fargeknappene. Dette blir de fire neste ferdighetene på actionbar-en in-game.
  • Right Bumper (RB) er bundet til Alt, dette åpner for åtte nye taster dersom jeg kombinerer RB og fargeknappene, og deretter LB, RB og fargeknappene. Dette blir de fire siste ferdighetene i actionbar-en pluss fire andre ting som jeg foreløpig ikke har bestemt meg for.
  • Left Trigger har jeg bundet til høyre musetast for å bedre kontrollere kameravinkel uten å anstrenge sener i høyrearmen for mye.
  • Right Trigger har jeg bundet til mellomromstasten for å kunne hoppe og fly in-game. Dette gjør jeg sjeldent, så det blir minimalt med anstrengelse for høyrearmen.

Dette har jeg lagret som en egen profil til World of Warcraft. Jeg har også en profil for å spille Diablo 3 med Xbox 360-kontroller på PC. Samme prinsipp, andre detaljer.

Jeg kan virkelig ikke få understreket nok hvor fabelaktig dette bittelille programmet er. Til en ubetydelig sum av bare 6 pund har det allerede gitt meg valuta for pengene og vel så det i form av en helg med flerfoldige timer av et spill jeg har spilt i ti år, som jeg trodde at jeg nå bare kunne legge på hylla og glemme. Hadde Xpadder vært børsnotert ville jeg anbefalt en investering sporenstreks.

Har du trøbbel med hender, armer eller ledd? Er du glad i å spille? Da er det ingen grunn til å ikke prøve å bytte ut mus og tastatur med en håndkontroller. Med Xpadder kan du rett og slett spille hva som helst med håndkontroll.

Xpadder får du tak i her.

#spmg #gaming #worldofwarcraft #blizzard #legion #xpadder #tennisalbue #musearm #håndkontroller #xbox360

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar