På biltur i Australia - Forza Horizon 3

Hvis den funker på Mars så funker den i Australia!

 

Da jeg ble spurt i sommer om hvilket spill jeg gledet meg mest til utover høsten og vinteren så svarte jeg det åpenbare. Jeg var skråsikker på at det var gjenutgivelsen av Star Trek Online på Xbox One. Så skråsikke var jeg at jeg faktisk gikk til anskaffelse av en Xbox One utelukkende fordi at jeg hadde lest at denne tittelen skulle komme til maskinen. Jeg har fortsatt ikke spilt Star Trek Online, og når jeg tenker tilbake så har jeg gledet meg betydelig mere til en helt annen og veldig annerledes tittel enn Star Trek Online: Nemlig Forza Horizon 3.

Jeg ble introdusert til denne merkevaren i vår da jeg spurte venner av meg om hvilke titler man bare må ha på en Xbox One. Å kjøpe en maskin kun for én tittel følte jeg ble for dumt, dermed var jakten i gang etter andre kremtitler. Forslaget om Forza-serien ble naturligvis møtt med noe skepsis da jeg aldri har vært spesielt bilinteressert, ikke var det overflod av røde og blå skall heller. Men all skepsis ble blåst av (kjøre)banen da jeg endelig fikk prøvd Forza Horizon 2, å umiddelbart bli frelst av et bilspill var en helt ny opplevelse for meg.

Med dette i mente så er det neppe noen overraskelse for noen at jeg ble i overkant begeistret da Microsoft på årets E3-messe annonserte at Forza Horizon 3 var like om hjørnet, og denne gangen i selveste Australia, et mystisk land langt borte med fantastisk natur, pent vær, stappfullt av tøffe biler og lite trafikk. Det var i allefall det jeg trodde. Til å være et så stort land med så mye avsidesliggende natur så er det utrolig mye trafikk og atpåtil kjører de på feil side av veien. Annet kan man vel i grunn ikke forvente av et land som svarer til dronning Elizabeth. Nå vel, ikke noe problem dersom man skaffer seg en offroader og et ekstra par underbukser, det er nemlig UTROLIG mye sand i Australia og den trenger inn OVERALT, ikke bare i radiatorer og motorer.

Forza Horizon 3 er bygget på samme lest som forgjengeren, med noen ganske kule forbedringer og tillegg. Det er både bedre vær, kulere biler og flere løp å kjøre. De har bevart suksessformelen, utelatt Freddy Kalas fra de mange radiostasjonene man kan velge mellom og bevart den gode festivalstemningen. Men det aller kuleste er at det nå er DU som som sitter i førersetet for festivalen. Det er DU som er ansvarlig for å arrangere Horizon. Du må skaffe dyktige bilførere, flere fans og sette opp løp. Dette bringer en helt ny dimensjon til spillet, du er ikke lenger bare en drone som følger en maskinstemme som ber deg kjøre fra A til B og delta her og der.

Men dette er ikke det eneste nye Turn 10 har med seg i kofferten. Forza Horizon 3 byr også på en ukentlig tematisk konkurranse kalt Forzathon. I Forzathon kan spillere stikke av med premier basert på hva konkurransen handler om. I skrivende stund foregår det en Forzathon-konkurranse der man kan vinne en M12S Warthog CST, du leste riktig, offroad-kjøretøyet fra Halo-serien. Noen husker kanskje mitt noe syrlige spark mot denne farkosten i et tidligere innlegg, men det er ikke til å skyve under en stol at det er rimelig kult når en franchise dukker opp i en annen. Tommel opp til Microsoft for dette! De som spilte Halo: The Master Chief Collection før den offisielle lanseringen av Forza Horizon 3 har allerede mottatt en kode for denne farkosten fra Microsoft.

Hva blir det neste? Rat truck fra Gears of War? Juksebilen, eller kanskje til og med Furious the Monkey Boy, fra Age of Empires II? Jeg gleder meg stort til å se hvilke nye temakonkurranser som kommer i ukene fremover!

Hva liker du best ved Forza-serien? Legg igjen en kommentar! :)

#spmg #captianclueless #forzahorizon3 #xboxone #gaming

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar